finns alltid någon som har det värre än du


Idag läste jag Saras blogg och hitta en text som är så himla bra. Just nu är jag bara less på folk som klagar! Skriver ut på facebook hur jobbigt allt är och vad vinner man på det !? Ingenting. Gör det bästa av saken ? 
Texten:

Du kliver upp på morgonen och din dag blir förstörd för du inte kan välja vilken av dina 30 tröjor du ska ha på dig, medans på Moskvas gator fryser en 14 årig flicka ihjäl, för att hon inte har en ända tröja att ha på sig. Du går till skolan, klagar och tycker synd om dig själv för alla läxor du har fått, men i Indien gråter en 10 årig pojke för att han aldrig kommer att få börja i skolan.

Du går till matsalen på lunchen och påpekar den äckliga maten, sedan slänger du i stort sätt allt du har på tallriken, i Sudan dör en 2 årig flicka av undernäring och vätskebrist. Du kommer hem förbannad på din mamma för att du måste hjälpa till att plocka ur diskmaskinen, i Somalia blir en 8 årig pojke slagen för att han somnade efter 10 timmars arbete i hemmet. Din kväll blir förstörd för att du upptäckte en finne på hakan, i Kambodja dör en 11 årig flicka och hennes lillasyster i långt gången aids. Spelar ingen roll hur jobbigt du har det. Det finns alltid någon som har det värre än du.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0